Hva er ubearbeidede diamanter?

click fraud protection

Uslipte diamanter er i hovedsak rå diamanter som ikke er polert eller formet. Uslipede diamanter blir vanligvis naturlig utvunnet eller laget i et laboratorium og er billigere enn diamanter. Bare fordi Uncut Diamonds er billigere enn Cut Diamonds, betyr det ikke at du alltid bør velge en Uncut Diamond.

Redaktørens merknad: Hvis du er interessert i å kjøpe en diamant på nettet, må du sjekke ut Hvordan kjøpe en diamant online.For å finne en mer grundig guide om Four C’s of Diamonds, sjekk ut innlegget vårt om The Four C’s of Diamonds: Cut, Clarity, Color & Carat!

Innholdsfortegnelse

  • 1 Hvordan en Cut Diamond verdsettes:
  • 2 Hvordan en ubeskåret diamant verdsettes:
  • 3 Fordeler med uklipte diamanter:
  • 4 Ulemper med uklipte diamanter:
  • 5 Kan jeg bare kutte diamantene selv?
  • 6 Bunnlinjen

Hvordan en Cut Diamond verdsettes:

Cut Diamonds er den typiske perlen du ser på forlovelsesringer og smykker. Verdien av Cut Diamonds er basert på 4 C: Cut, Clarity, Carat og Clarity med Cut som den viktigste.

Diamantens snitt er diamantens proporsjon, symmetri og polering. Hvis en diamant er kuttet godt, vil det ferdige produktet se mer strålende og glitrende ut.

Slipede diamanter er mye dyrere enn ubearbeidede diamanter på grunn av prosessen, teknologien og mengden dyktighet og arbeidskraft det tar.

Hvordan en ubeskåret diamant verdsettes:

Uncut Diamonds er rå og grove diamanter uten gnist. Det ligner på evalueringen av en Cut Diamond og er basert på egenskapene til Carat, Clarity, Color og Shape of the Rough.

  • Karat: Høyere karatvekt indikerer vanligvis en høyere verdi forutsatt at alle andre kvaliteter forblir konstante. Større uklippte grovheter med feil er ofte verdsatt mindre enn en mindre uklippte grovhet uten feil.
  • Klarhet: Diamanter har nesten alltid inneslutninger-feil- som kan påvirke verdien av en uklippet diamant. Færre inneslutninger fører til høyere klarhetsgrad.
  • Farge: De fleste uklipte diamanter, selv hvite, er ikke helt klare og kan ha gule eller brunlige fargetoner. Uslipte diamanter med flere farger fører til et mindre strålende utseende som fører til en lavere verdi. Fargeløse uklipte diamanter er sett på å være mer sjeldne og dyre.
  • Form av grov: Form er viktig for verdien av en uklippet diamant fordi måten gullsmeder klipper grovt. Deformerte former kan være vanskelige å kutte og kan føre til at en mindre mengde diamanter trekkes ut. Hvis den uklipte diamanten er mer symmetrisk, kan verdien av grovheten være mye høyere.
Hvor er det beste stedet å kjøpe en forlovelsesring?
Til Diamantforhandler
Beste stedet å kjøpe online James Allen
Største utvalget Blå Nilen
Beste diamantsnitt Whiteflash

Fordeler med uklipte diamanter:

  • De koster langt mindre. Prisforskjellen mellom Uncut Diamonds og Cut Diamonds er betydelig. Uncut Diamonds -prisen til en langt lavere pris enn Cut Diamonds gjør.
  • De er konfliktfrie. Uncut Diamonds kan ikke være forfalsket. De må alle være sertifisert under Kimberly Process Certificate for at det skal kvalifisere for internasjonal handel. Kimberly Process Certificate sertifiserer at Uncut Diamond ble utvunnet fra en krigsfri sone. Cut Diamonds er ikke kvalifisert under sertifikatet.
  • De er kunstneriske og unike. Uncut Diamonds kan sees på som en mote eller kunstnerisk uttalelse til mennesker. Det definerte kvartsutseendet er noen ganger et favoritt utseende.

Ulemper med uklipte diamanter:

  • Det er ingen gnist! Uncut Diamonds har ikke samme glans som en Cut Diamond. Hvis du leter etter et billigere alternativ til en Cut Diamond, kan du se på moissanitt eller en hvit topasperle.
  • De er ofte mørkfarget og fulle av feil og inneslutninger. De fleste uklipte diamanter blir verdsatt og deretter sendt til en kutt og polert. Uncut Diamonds av høy kvalitet sendes av, mens de av lavere kvalitet beholdes for å bli solgt. Disse av lavere kvalitet forventes å ha mer farge og inneslutninger.
  • Det er vanskelig å velge riktig. Uncut Diamonds er veldig vanskelig å avgjøre om den er av høy kvalitet eller ikke. Hvis du bare liker utseendet til en uklippet diamant, har du ingenting å bekymre deg for fordi den ikke engang trenger å kuttes!

Kan jeg bare kutte diamantene selv?

Det er mulig, men prosessen er fortsatt veldig dyr og komplisert.

  • Det er viktig at den grove diamanten din er av edelstener. For at en Uncut Diamond skal poleres og kuttes, må den ha en viss kvalitet uten indre brudd og få inneslutninger.
  • Steinen må også være ganske stor. Slipede diamanter krever en stor Uncut Rough for å poleres og kuttes. Vanligvis vil Cut Diamanten ende opp med å veie halve karatvekten enn den originale Uncut Diamond.
  • Du må finne eksperter. Det er vanskelig å finne en pålitelig og dyktig diamantskjæringsekspert. De fleste jobber for større selskaper og har ikke egne private virksomheter.
  • Det kan fortsatt være dyrt. Selve skjæreprosessen er dyr. Det koster vanligvis omtrent $ 100- $ 400 per karat, og det garanterer ikke engang en diamant. En lav kvalitet Uncut Rough vil kanskje ikke kunne gi diamanter.

Bunnlinjen

Prosessen med å endre en uklippet diamant til en diamant er lang og dyr og krever mye dyktighet og teknologi. Selv om Uncut Diamonds nesten alltid er billigere enn Cut Diamonds, er de ikke alltid det beste valget, ettersom de mangler samme glans og ikoniske utseende som en vanlig Cut Diamond.

Hvis du liker utseendet til en Uncut Diamond, kan du for all del kjøpe det du synes ser best ut! Men husk alltid at prosessen med å endre en av dem kanskje ikke er verdt tiden eller pengene. Hvis du vil handle fra et av de beste diamantfirmaene, bør du stikke innom og sjekke ut Blue Nile Diamonds og James Allen Diamonds. Disse forhandlerne tilbyr noen av produktene og tjenestene av beste kvalitet som du kan glede deg over.

Mer
Whiteflash Diamonds Anmeldelse: Superidealslipede diamanter i verdensklasse

Whiteflash Diamonds Anmeldelse: Superidealslipede diamanter i verdensklasseDiamanter

Hvis du er ute etter en diamant, så er det veldig viktig at du oppnår solid informasjon, et fantastisk utvalg/utvalg, rimelige priser, total sikkerhet og god kundeservice.På toppen av det vil du fo...

Les mer
James Allen anmeldelse: Beste kilde på nettet for å kjøpe diamantsmykker, bryllups- og forlovelsesringer

James Allen anmeldelse: Beste kilde på nettet for å kjøpe diamantsmykker, bryllups- og forlovelsesringerDiamanter

Enten du tenker på å kjøpe en forlovelsesring eller bare diamantsmykker, er shopping på James Allen en god beslutning.James Allen er den desidert beste online -kilden for kjøp av diamanttilbehør på...

Les mer
Blue Nile Diamonds kampanjer

Blue Nile Diamonds kampanjerDiamanter

Det kommer en tid i alles liv hvor vi vil gjøre noe spesielt for de vi elsker, men vi vil sørg for at våre hardt opptjente penger gir oss det beste vi kan, det er der Blue Nile blir en eksepsjonell...

Les mer